Eğitimli Çocuk Bakıcısı İstihdam Eden Annelere Proje Kapsamında 325 Euro Destek

Eğitimli Çocuk Bakıcısı İstihdam Eden Annelere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen Avrupa Birliği Destekli (AB) proje ile destek artıyor.

Bakan Vedat Işıkhan’ın sosyal medyada yaptığı açıklamada, Çocuk bakımı sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmak mecburiyetinde kalan annelere 12 ay boyunca 325 Euro (11.339 TL) destek vereceğini bildirdi.

Eğitimli ve Sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedefleyen proje kapsamın da Ankara, İstanbul, İzmir illerinde yaşayan 3.500 anne, 3.500 eğitimli/sertifikalı çocuk bakıcısı toplam 7 bin kadın faydalanacak.

Çalışan Anne Desteğinden Faydalanmak İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Çalışan anne desteğinden faydalanabilmeniz için bakıcınızın “0-36 Ay Çocuk Bakımı” nı kapsayan MEB veya üniversitelerden onaylı sertifikayla ya da lise veya üniversitelerin ilgili bölümlerinin diplomalarıyla belgelendirilmesi gerekmektedir.

Projeden yararlanmak isteyen kişiler üniversitemiz tarafından hazırlanan 0-36 Ay Çocuk Bakımı Eğitimimize başvuru yapabilirler.
Eğitime Kayıt olmak için tıklayınız.

Çalışan Anne Desteği Ödemesi İçin Başvuru Nasıl Yapılmaktadır?

Bakan Vedat Işıkhan, Eğitimli Çocuk bakıcısı istihdam eden annelerin desteklenmesi projesine başvuruların E-Devlet üzerinden yapılabileceğini ifade etti.
Başvuru İçin Tıklayınız.