Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinden Sıfır Atık Yönetmeliğine Uygun "Atık Yönetim Sorumlusu" Eğitimi

Çevre kirliliği ve atık yönetimi, küresel bir sorun olup, etkili çözümler gerektirmektedir. Atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşümün teşvik edilmesi ve enerji geri kazanımı gibi stratejiler, çevre kirliliğini azaltmak ve sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için kritik öneme sahiptir.

Çevre kirliliği, modern toplumların karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Artan nüfus, sanayileşme, kentleşme ve tüketim alışkanlıklarındaki değişmeler atık miktarlarının hızla artmasına neden olarak çevre üzerinde ciddi olumsuzluklar yaratmıştır. Ancak dünyamız alışkanlıklarımızı kaldıracak kadar sınırsız doğal kaynaklara sahip değil. Bu sebeple ülkemizde yeni bir ekonomik anlayış geliştirerek sıfır atık’a yönelik önemli bir adım atmıştır.

Sıfır Atık Projesi ülkenin çevre koruma ve atık yönetimi konusundaki kararlılığını yansıtan en önemli projelerden biridir. Projenin temel amacı, doğal kaynakların korunması, çevre kirliliğinin azaltılması ve atıkların geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılmasıdır. Bu hedeflere ulaşmak için eğitim, farkındalık çalışmaları ve altyapı geliştirme gibi birçok alanda çalışmalar yürütülmektedir. Proje, kamu kurumları, özel sektör, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları dahil olmak üzere geniş bir yelpazede paydaşlarla iş birliği içinde uygulanmaktadır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir atık yönetimi konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin Atık Yönetimi Sorumlusu Eğitim Programı'nı onaylayarak, atık yönetimi süreçlerinin daha etkili ve bilinçli bir şekilde yürütülmesini hedefliyor.
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün onayladığı bu eğitim programı, Türkiye'nin çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynuyor ve atık yönetimi alanında uzmanlaşmış bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlıyor.

Sıfır Atık Yönetmeliğine uygun Atık Yönetim Sorumlusu Eğitimi

Eğitime kayıt olmak için buraya tıklayınız.