4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri Eğitimi ve Sertifika Programı

Çocuk Bakım Personeli Eğitimi ve Sertifika Programı

Çocukların geleceklerin de nasıl bireyler haline gelecekleri aldıkları eğitimle büyük ölçüde şekillenmektedir. Bu nedenle özellikle okul öncesi dönem oldukça önem arz etmektedir. 4-6 yaş çocuk eğitimi ve etkinlikleri eğitimi, bu yaş grubundaki çocukların bilişsel, duygusal, sosyal ve motor becerilerini geliştirmek, onların oyun yoluyla öğrenmelerini desteklemek ve sağlıklı bir gelişim süreci geçirmelerini sağlamak amacıyla tasarlanmış bir eğitim programını ifade eder. Bu eğitim, çocuklara daha iyi bir öğrenme deneyimi sağlamak, onların meraklarını ve keşfetme isteklerini desteklemek ve onları sağlıklı bir şekilde büyütmek için eğitimcilerin gerekli beceri ve bilgileri kazanmalarını amaçlar.

30 Saat

Eğitim Yönetimi:

Online Canlı

Eğitim Tarihleri:

Yeterli ön başvuru sayısı olduktan sonra eğitim tarihleri netleşecek ve ön başvuru yapan kişilere bilgi verilecektir.

Okuma yazma bilmek ve mesleği yapabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kursa katılmak için yeterlidir.Başlıca

• Anaokulu ve okul öncesi eğitim öğretmenleri

• Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında lisans ve lisansüstü öğrenciler

• Aile danışmanları ve koçları

• Çocuk sağlığı ve bakım profesyonelleri

• Sosyal hizmet çalışanları

• Eğitimle ilgili profesyoneller

• Veliler ve aileler

4-6 yaş çocuk eğitimi ve etkinlikleri eğitimini alabilirler.

• Birey Gelişimi Modülü

• Psikomotor Gelişim Modülü

• Bilişsel Gelişim Modülü

• Dil Gelişimi Modülü

• Sosyal Gelişim Modülü

• Duygusal Gelişim Modülü

• Ahlak Gelişimi Modülü

• Süt Oyun Okul ve Ergenlik Döneminde Beslenme Modülü

• Oyun Etkinlikleri Modülü

• Uyumsuz Çocuklar Modülü

• Drama Çalışmaları Modülü

• Drama Uygulamaları Modülü

• Türkçe Dil Etkinlikleri Modülü

• Eğitici Oyuncaklar Modülü

• Çocuklar İletişim – 1 Modülü

• Çocukla İletişim – 2 Modülü

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler;Okul öncesi çocuklara yönelik öğretici olarak derse girebilme şartını sağlar.Anaokulu, kreş ya da çocuk bakımevlerinde öğretici / öğretici yardımcısı olarak çalışabilirler ve bu eğitimi alarak çocukları daha etkili bir şekilde eğitebilirler,uzmanlaşabilirler.