Bilişim ve Sosyal Medya Hukuku Eğitimi ve Sertifika Programı

Konkordato Komiserliği Yenileme Eğitimi

Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu teknolojinin her alanda kullanımı yaygınlaşmış, internet genel olarak en hızlı iletişim aracı haline gelmiştir. Kullanılan sosyal medya mecraları, e-posta uygulamaları gibi kullanıcıların birden çok sosyal medya hesapları olmasını sağlamış ve bir nevi kişilerin özel alanlarını oluşturmuştur. İş hayatımızda ve günlük hayatımıza her siteye kolay bir şekilde erişebilmemiz, iletişim kurabilmemiz gibi olumlu yanları olsa da peşine olumsuz taraflarını da beraberinde getirmektedir. Her bilgiye ulaşımın kolaylaşması dolandırıcılık, tehdit, şantaj, hakaret gibi suçları artırmakta bir taraftan fotoğraflarımız veya diğer kişisel verilerimizin biz istemeden paylaşılmasına neden olmaktadır. İnternet ortamında yapılan saldırı ve ihlaller kişilik hakkı ihlalleri sonucunu doğurmaktadır. Siber saldırılar, şifre çalma işlemleri, başkasına ait kredi kartının hukuka aykırı kullanılması gibi çeşitli suçlar oldukça artmıştır. Bu nedenle hızla artan ve hayatın her alanında bulunan bilişim ve sosyal medya üzerinde gerekli hukuki düzenlemelerin yapılmasına sebep olmuştur. Her iki alan da hızla değişen teknolojik gelişmelerle birlikte sürekli olarak güncellenmekte ve adaptasyon göstermektedir. Bu nedenle, bilişim ve sosyal medya hukuku alanındaki uzmanların güncel kalmaları ve mevcut hukuki düzenlemelere hâkim olmaları önemlidir.

Bilişim ve Sosyal Medya Hukuku eğitimine katılım açık bir şekildedir ve geniş bir katılımcı kitlesi için uygundur.

• Hukuk Fakültesi Öğrencileri

• Kripto Paralar / Akıllı Sözleşmeler

• Bulut Hukuku

• Siber Güvenlik ve Siber Suçlar

• Bilişi ve Sosyal Medya Verilerinin Engellenmesi, Bozulması, Yok Edilmesi veya Değiştirilmesi suçu

• Sosyal Medyada Kişisel Verilerin Korunması

• Sosyal Medya ve Fikri Haklar

• Haberleşme Gizliliği İhlali

• Sosyal Medyada Kişiye, Topluma ve Devlete Karşı İşlenen Suçlar

Bilişim ve Sosyal Medya Hukuku eğitiminin kazanımları, katılımcılara bu hukuk alanında derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar. Bu eğitim, katılımcıların dijital dünyada karşılaşılan hukuki sorunları anlamalarına ve çözmelerine yardımcı olur.

• Bilgisayar, internet ve bilişim teknolojileri ile ilgili hukuki konular da uzmanlık kazandırır.Veri koruma, siber güvenlik, elektronik ticaret ve diğer bilişim hukuku konuşlarında derin bilgi verir.

• Sosyal medya platformları üzerindeki hukuki konulara dair geniş bir bilgi yelpazesi oluşturur. Reklam standartları ve sosyal medya anlaşmazlıkları gibi konulara anlamada yardımcı olur.

• Kişisel verilerin korunması ve gizlilikle ilgili hukuki düzenlemeleri anlamayı sağlar.

• İnternet üzerinden yapılan ticaretin düzenlenmesi, çevrimiçi sözleşmeler ve tüketicinin çevrimiçi hakları konularında bilgi edinme.

• İnternet üzerinde ifade özgürlüğü ve bu hakların sınırları hakkında bilgi verir.

Eğitime başvuru yapmak isteyen adaylarımızın sertifika programının sayfasında yer alan ‘Başvuru Yapbutonuna tıklayarak başvuru formunu ve ödeme bilgilerini doldurmaları gerekmektedir.

• Eğitimlerimiz Asenkron eğitim olarak yapılmaktadır. Tüm müfredat eğitim videolarından oluşmaktadır. (Örgün eğitimlerin tüm müfredatını kapsamaktadır.)

• Eğitimlere katılım sağlamak için herhangi bir gün ve saat sınırlaması bulunmamaktadır. İnternet erişimi olan her yerde ve her cihaz da (tablet, telefon ve bilgisayar vs.)  Takip edebilirsiniz.

• Eğitim sonunda, Eğitim portalınızda çoktan seçmeli test usulü sınavınız olacaktır. Katılımcıların 3 defa sınava katılma hakkı vardır. Sınavdan 50 puan ve üzeri alan kişiler sertifikayı almaya hak kazanacaktır. (Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.)

Bir sertifikaya sahip olmak bireylere çeşitli avantajlar sunar ve kariyerine, bilgi birikimine, becerisine değer katar. Belirli bir konuda uzmanlığını arttırabilir derinlemesine bilgi sahibi olmasını sağlar, bireye ve mesleki becerilerine duyulan güveni arttırır. Bu sayede kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olur. İş başvurularında ve mülakatlar da rekabet avantajı sağlar. Özellikle belirli bir sektörde uzman olmak işverenlerin dikkatini çekebilir ve terfi şansını arttırır.