Metaverse,sanal ve gerçek dünyaların birleşimini ifade eden geniş bir kavramdır.Temelde dijital bir evren veya çoklu sanal dünyaların bir ağı olarak tanımlanabilir.Metaverse ,gerçek dünyada var olan ve sanal dünyalarda oluşturulan tüm dijital varlıkların,kullanıcıların etkileşimde bulunabildiği,işbirliği yapabildiği ve iletişim kurabildiği bir platformu ifade eder.Metaverse eğitimi,bireylere metaverse kavramı,içeriği,etkileşim özellikleri ve kullanımı alanları hakkında bilgi sağlamayı amaçlayan bir eğitim türüdür.Bu eğitim,özellikle sanal gerçeklik (VR),arttırılmış gerçeklik (Ar),oyun dünyaları ve diğer dijital platformlaar gibi teknolojilerin iç içe geçtiği ,etkileşimli ve çok boyutlu sanal dünyalarda nasıl gezinileceğini anlamak için tasarlanmıştır.
Kimler Katılabilir:
-
Teknoloji meraklıları ve profesyonelleri
-
Oyun geliştiricileri ve tasarımcılar
-
Eğitimciler ve eğitim kurumaları
-
İş dünyası profesyonelleri
-
Girişimciler ve yatırımcılar
-
Sanatçılar ve yaratıcılar
-
Metaverse eğitimi genel olarak her yaştan ve her meslekten kişilere açıktır.Ancak,katılımcıların temel dijital okuryazarlık ve becerilerine sahip olmaları ve teknolojiye ilgi duymaları faydalıdır.
Eğitimin İçeriği:
-
Metaverse kavramının tanımını,
-
Metaverse’ün tarihçesini,
-
Metamesk cüzdan oluşturmayı,
-
Sanal arazi satın almayı,
-
Arttırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) kavramlarını,
-
Metahuman tasarlamayı,
-
NFT tasarlama.
Eğitimin Kazanımı:
Metaverse eğitimi,bireylere dijital okuryazarlık ve teknoloji becerileri kazandırabilir.Sanal dünyalarda gezinme,etkileşimde bulunma,avatar oluşturma gibi aktiviteler,katılımcıların dijital ortamda daha rahat ve bilinçli bir şekilde hareket etmelerini sağlar.Eğitim bireyin sanal dünyalarında nasıl etkileşimde bulunup topluluk kuracaklarını ve iş birliği yapacaklarını öğrenmelerini sağlar.Metaverse içeriğindeki sanal ekonomiler,kripto paralar ve sanal ticaret konularında bu dijital ekosistemde nasıl hareket edeceklerini anlamalarına,eğitim ve iş dünyasında işlerine yarayacak uygulamaları keşfetmelerine,sanal dünyaların tasarımı ve içerik üretme gibi aktivitelerde beceri arttırmalarını ve farklı kültürlerden,coğrafyalardan gelen insanları bir araya getirebilme potansiyellerini kazanmış olucaklardır.bu sayede gelecekteki dijital çağın gereksinimlerine hazırlanmalarına yardımcı olacaktır.
Başvuru Süreci:
Eğitime başvuru yapmak isteyen adaylarımızın sertifika programının sayfasında yer alan ‘Başvuru Yap’ butonuna tıklayarak başvuru formunu ve ödeme bilgilerini doldurmaları gerekmektedir.
Eğitim Süreci:
-
Eğitimlerimiz Asenkron eğitim olarak yapılmaktadır. Tüm müfredat eğitim videolarından oluşmaktadır. (Örgün eğitimlerin tüm müfredatını kapsamaktadır.)
-
Eğitimlere katılım sağlamak için herhangi bir gün ve saat sınırlaması bulunmamaktadır. İnternet erişimi olan her yerde ve her cihaz da (tablet, telefon ve bilgisayar vs.) Takip edebilirsiniz.
-
Eğitim sonunda, Eğitim portalınızda çoktan seçmeli test usulü sınavınız olacaktır. Katılımcıların 3 defa sınava katılma hakkı vardır. Sınavdan 50 puan ve üzeri alan kişiler sertifikayı almaya hak kazanacaktır. (Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.)
Sertifika Süreci:
Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılar eğitimlerini bitirdikten sonra sertifika düzenlenecektir.
Sertifikaya Sahip Olmak Ne Kazandırır:
Bir sertifikaya sahip olmak bireylere çeşitli avantajlar sunar ve kariyerine, bilgi birikimine, becerisine değer katar. Belirli bir konuda uzmanlığını arttırabilir derinlemesine bilgi sahibi olmasını sağlar, bireye ve mesleki becerilerine duyulan güveni arttırır. Bu sayede kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olur.İş başvurularında ve mülakatlar da rekabet avantajı sağlar. Özellikle belirli bir sektörde uzman olmak işverenlerin dikkatini çekebilir ve terfi şansını arttırır.
Yorumlar